Stap toch over naar sim only!

Blogs, nieuws & meer

Stap toch over naar sim only!

bellen sim only

Het is voor veel mensen inmiddels hun tweede leven geworden; de smartphone. Kijk maar eens in de metro of trein. Een groot deel van de mensen zitten naar hun telefoon te kijken. Opmerkelijk trouwens wel, omdat het allemaal sociale media genoemd wordt. Toch is het eigenlijk helemaal niet zo sociaal, zo’n mobiele telefoon.

sim only bellenEn die telefoon is daarnaast een flinke financiële strop voor mensen. Sommige mensen betalen honderd euro per maand aan hun telefoonrekening! Daarnaast hebben ze soms ook nog een lening afgesloten voor het toestel. Want zo werkt het tegenwoordig, je sluit een lening af als je een toestel bij je abonnement wilt hebben. Dat kan overigens grote gevolgen hebben voor je financiële situatie, want hierdoor kun je potentieel minder hypotheek krijgen voor je huis. Of minder lenen voor andere aankopen. Iets waar veel mensen geen rekening mee houden bij het kopen van de nieuwste iPhone, dat het jou waard?

Ga besparen op de maandelijkse kosten met sim only

Weet je dat je echt heel erg veel geld kunt besparen, iedere maand weer door over te stappen naar sim only-abonnementen? Daarmee heb je eigenlijk alleen een simkaart met je abonnementsgegevens. Je betaald hier echt heel lage kosten voor. Er zijn providers die al abonnementen voor slechts €2,50 per maand aanbieden. Oke, dan heb je geen heel erg grote databundel en belbundel, maar het geeft wel aan hoe goedkoop het kan zijn als je dit wilt. Op jaarbasis kun je al snel enkele honderden euro’s besparen op je telefoonrekening. Het kan echt heel erg snel gaan. Blijf jij dus veel geld uitgeven aan je telefoonkosten of maak je de verstandige keuze om over te stappen naar een sim only abonnement?

Hoe zit je het met je toestel?

los toestelEen vraag die veel mensen hebben is; maar hoe zit het dan met je toestel? Je hebt natuurlijk niet genoeg aan alleen een simkaart, die moet wel ergens in kunnen. Natuurlijk heb je een toestel nodig om te kunnen bellen en gebruik te maken van het mobiele internet, dat is logisch. Maar deze zul je zelf moeten regelen. Wat veel mensen doen die overstappen naar sim only is hun huidige toestel nog even gebruiken. Je hebt dan misschien niet het nieuwste van het nieuwste in handen, maar het is wel super voordelig en je kunt zo veel geld besparen. Mocht je toch een nieuwer model willen aanschaffen, dan kun je ervoor kiezen om een tweedehands toestel aan te schaffen. Dat scheelt je veel kosten. Ook zijn er refurbished modellen beschikbaar, waarmee je eigenlijk een tweedehands toestel koopt dat volledig is nagekeken op defecten. Deze vorm wordt steeds populairder.