Minder koolhydraten eten om af te vallen

Blogs, nieuws & meer

Minder koolhydraten eten om af te vallen

Veel mensen in Nederland zijn te zwaar en willen graag afvallen. Een goed dieet kan je daar bij helpen. Maar een dieet hoeft niet per definitie afzien te zijn. Wanneer je kiest om minder koolhydraten te eten om af te vallen bijvoorbeeld, zijn er erg veel lekkere dingen om uit te kiezen hoef je beslist niet alleen op een blaadje sla te kauwen.  

Langzame koolhydraten laten staan? 

Minder koolhydraten eten betekent vooral dat je snelle koolhydraten laten staan en de langzame koolhydraten gaat beperken. Snelle koolhydraten vind je in alle producten waar geraffineerde suikers in verwerkt zijn, zoals koek, snoep, ijs en frisdrank. Langzame koolhydraten vind je bijvoorbeeld in granen, rijst en aardappelen.  

Lichaam heeft koolhydraten wel nodig! 

Omdat je lichaam altijd koolhydraten nodig heeft om te functioneren, zul je nooit helemaal zonder kunnen, maar als je de inname van koolhydraten beperkt, zorg je ervoor dat je lichaam een deel van de energie uit je vetreserve haalt. Je zult dus vet gaan verbranden en afvallen. Het is hierbij wel belangrijk dat je je spiermassa behoudt of misschien zelfs vergroot. Dit doe je door een krachttrainingsprogramma te volgen en voldoende eiwitten te eten. Eiwitten zorgen ervoor dat je spieren goed herstellen na een training en dat je je spiermassa behoudt. 

Doordat je bij een koolhydraatarm dieet wel vetten en eiwitten mag eten, zelfs moet eten, kun je veel heerlijke gerechten maken. Denk aan een boerenomelet of gewokte groenten met zalm bijvoorbeeld. Ook kaas en zuivel mag je gewoon eten. Minder koolhydraten eten is dus niet per definitie een straf, omdat er nog veel lekker eten is met weinig koolhydraten.